top of page

【白撞投資專家📉❓小心做騙徒「提款機2.0」💸❗】

近日騙徒開設不少伏味濃的WhatsApp 投資群組📲,並漁翁撒網加入不同的人進群,有名自稱投資專家不斷發佈貼士教路,唔通專家都要搵人「繼承」❓


🔹群內大量「做媒者」對新加入者噓寒問暖,唔揸緊個信念就會誤信騙徒,自己做咗「提款機2.0」都唔知喇!以下套路有99%都係伏:


  1. 群組內有「專家」分享投資內幕消息,組內混雜大量疑似做媒的組員追捧「🌟星級導師」。

  2. 群組「專家👤」私訊受害人,並邀請在虛假投資平台或網站開戶投資內地證券、虛擬資產等,並把本金存入個人名義的銀行戶口💰。

  3. 平台顯示投資者獲利記錄📈,但當投資者欲套現離場,平台的「客戶服務員」會要求繳交高昂手續費、罰款等,或聲稱系統故障拖延付款,令受害人蒙受巨額損失💸。


💡想投資得宜,切勿只聽網上所謂專家的巧言妙語,投資前必須徹底了解有關平台和產品的特性和風險。


騙徒不分年齡,👴🏼👩🏻男女老幼通通都騙!假如提心吊膽親友被騙,幫人幫自己,⬇立即幫佢哋下載升級版「防騙視伏APP」,自動偵伏,舉報騙局❗


仲未追蹤 【守網者】WhatsApp 頻道❓即按連結:



4 次查看0 則留言

Comments


bottom of page